Wie is wie?

Wij zijn dierenarts Steven Dhondt en dierenarts Liesbeth Winters, beiden geboren in het gezegende jaar 1979! Steven is afkomstig van Nazareth (Oost-Vlaanderen) en Liesbeth is geboren en getogen in het Herent (Neerpelt, Limburg). We hebben elkaar leren kennen op de schoolbanken van de universiteit tijdens onze gemeenschappelijke studie diergeneeskunde in Merelbeke. In 2004 zijn we afgestudeerd en aan de slag gegaan bij collega-dierenartsen. In 2006 zijn we getrouwd, zijn we onze eigen praktijk gestart (op het industrieterrein in Overpelt) en in 2007 is onze zoon Emiel geboren. In 2010 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie langs de Peerderbaan in Neerpelt. Ook zijn we de fiere baasjes van twee honden, twee katten en enkele paarden.

Sinds oktober 2012 is dierenarts Bieke Jannis ons team komen versterken. Zij is afkomstig van St-Huibrechts-Lille en is in juni 2012 afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren. Haar taken zijn zeer divers: ze staat ons bij in de dagelijkse praktijk, zowel bij consultaties als bij operaties, beantwoordt telefonische oproepen, verzorgt de gehospitaliseerde patiënten, houdt onze apotheek tip top in orde, verzorgt onze administratie, …

In 2014 hebben we de handen in elkaar geslagen met dierenarts Désirée Aerts voor de oprichting van onze paardenkliniek Het Bokt. Désirée is afkomstig uit Bocholt en is in 2010 afgestudeerd in Merelbeke, optie Paard. Vlak daarna heeft ze gedurende 4 jaar een intensieve opleiding gevolgd in de chirurgie, orhopedie en inwendige geneeskunde van het paard in paardenkliniek Equitom, onder leiding van paardenchirurg Tom Mariën. Désirée staat vanaf juli 2015 in voor alle 2de lijnsbehandelingen en chirurgische ingrepen bij paarden. Ze wordt hierin dagelijks bijgestaan door dierenarts Stephanie Carlier, afgestuurd in 2014. Stephanie heeft een jaar internship gelopen op de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke en ook haar ambities liggen in het operatiekwartier voor paarden.

Sinds de zomer van 2015 werd ons team vervolledigd door dierenarts Sara Van Der Heyden. Zij studeerde af in 2004 en heeft daarna een internship gelopen op dienst kleine huisdieren van de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Van 2005 tot 2011 heeft ze gewerkt op de dienst Pathologie van de huisdieren en behaalde in 2011 haar doctoraat. Na 4 jaar werken als technisch verantwoordelijke in het diergeneeskundig centrum CODA in Ukkel, heeft ze opnieuw de overstap gemaakt naar de praktijk. Daarvoor verhuisde ze zelfs van Oost-Vlaanderen naar het Limburgse Eksel. Sara gaat in de kleine huisdierenpraktijk in Neerpelt staan, bijspringen in Het Bokt waar nodig, maar ook de consultaties kleine huisdieren verzorgen in het nieuwe kabinet in Peer (op dezelfde locatie waar Het Bokt gelegen is).

Wij staan voor een goede service en een persoonlijke benadering van de patient. Wij volgen zeer regelmatig allerhande bijscholingscursussen om onze kennis up to date te houden en wij zijn GVP (Good Veterinary Practice) gecertificeerd.

Uw huisdier is bij ons van harte welkom!

DAP Neerpelt

DAP Peer

Het Bokt

Inseminatiecentrum

Liesbeth Winters

Kleine huisdieren

0032 497 70 13 74

Sara Van der Heyden

Kleine huisdieren

0032 499 14 24 24

Het Bokt

Paardenkliniek

0032 493 77 00 77

Steven Dhondt

Grote huisdieren

0032 474 88 79 95